Show simple item record

dc.contributor.authorChildress, Malcolm
dc.date.accessioned2014-06-13T19:27:11Z
dc.date.available2014-06-13T19:27:11Z
dc.date.issued2000-01-01
dc.identifier.urihttp://digital.library.wisc.edu/1793/69387
dc.description22 p.en
dc.description.abstractAnalizimi i Perdorimit te Tokes ne Elbasan vazhdon te jete nje iniciative e Sektorit te Politikes se Tokes ne Njesise se Menaxhimit te Projektit per Sistemin e Regjistrimit te Pasurive te Paluajtshme. Objektivat e saje kryesore perfshijne vrojtim sistematik ku perfshihet pejsazhi urban i Elbasanit gjate periudhes se Tranzicionit te Shqiperi drejt ekonomise se Tregut, si dhe te krijonte bazen e informacinit per te informuar NMP ne procesin e regjistrimit fillestar ne zonat urbane. Studimi perfshin regjistrimin e te gjitha pasurive brenda 10 blloqeve me madhesi prej nje hektare te qytetit (brenda vijes se verdhe), te cilat ishin te shperndar ne vende te ndryshme nga pikepamja gjeografike dhe te zgjedhura ne menyre te rastesishme. Ne total u numuruan 719 pasuri dhe u klasifikuan ne 8 lloje strukturash dhe ne tete kadegori te perdorimit. U mblodhe informacini base per menyren e zoterimit, vjetersine e ne moshe, kohezgjatjen e zoterimit, siperfaqet ne meter katrore dhe dokumentacionin e pasurive.en
dc.language.isootheren
dc.subjectUrban Landen
dc.subjectAlbaniaen
dc.subjectLand Tenure Centeren
dc.subjectUniversity of Wisconsin--Madisonen
dc.titleAnaliza e Perdorimit te Tokes ne Elbasanen


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record